Alla inlägg under maj 2010

Av J B - 16 maj 2010 21:16

På denna helg. Slutar snart att jobba med.


Melanie har vart hård i magen sen torsdags som sagt och ätit dåligt så idag vart de ett besök på apoteket för att köpa mera lactulos och köpte även microlax, som hon fått under dagen och det släppte. Skönt att inte behöva ge så mycke som klyx, vill inte att hon ska bli helt förstoppad igen. Får se hur de blir nu. Förstår inte varför de blir såhär?

Av J B - 16 maj 2010 11:04

Kan de bli mer sämre? Tveksamt.

Känner mig inte alls på humör idag, de har väl sina anledningar med.

Ingen lust alls, måste iallafall iväg och handla och sen ska man börja jobba 16-21:30.


Usch vilken otroligt tråkig dag!!

Av J B - 15 maj 2010 21:57

Melanie vart hämtad igår strax vid 16 och kort därefter kom mamma och hämtade mig och Oliwer. Hans fotbollsträning gick bra och han var super nöjd med allt de hade gjort. Efter det så köpte vi en kebabrulle som vi delade på och sen åkte vi ner till hjärtats fotbollsmatch och kikade, eller jag kikade mest och Oliwer sparkade boll.


Idag har jag jobbat, så Oliwer har myst hemma med hjärtat.

Dagen gick väldigt fort, åkte sen hem och bytte kläder och vi åkte ut till skoghall för att hämta hem våran fis, vi fick även middag där så de var skönt.

Från att regnat i stort sett hela dagen så växlade vädret om och de vart smällvarmt, var riktigt jobbigt att vara i solen tyckte jag.

Hämtade sen upp Emma på vägen hem hit, så vi har ätit lite gott och nu har hon precis gått hem, barnen sover och hjärtat är och roar sig. Känner mig lite ensam, men men.


Melanie har även blivit hård i magen igen sen i förrgår, kommer bara små kulor, förstår inte vad de beror på.. Hon har då inte klagat på magen ännu iallafall, får se om de händer något snart.

Av J B - 14 maj 2010 12:32

Telefonen ringde här för måånga timmar sen och de var Moa som undrade om dem fick komma på besök, såklart fick dem det . De har nyss åkt hemåt, har fikat, snackat och barnen har lekt. Var lite blyga i början, var ju såå länge sen vi träffade dom sist. Men de släppte ganska fort. Kul att dem kom på besök, så nästa gång är de vi som åker till Kil för att hälsa på dem.

Nu har barnen fått lägga sig en stund, de har ju vart vakna sen 6 imorse så dem orkar med allt idag.

Av J B - 14 maj 2010 08:47

Jag är trött, jag förstår inte varför barnen inte sover när de väl får sova på morgonen.. Sen blir dem trötta och griniga när em börjar komma, och de är inte skoj. Vi är lediga idag men vet inte alls vad vi ska hitta på, detta väder gör ju en deppig med. Jag vill ha sol, man blir så mycke piggare då.

Så får se vad dagen har ett erbjuda?


Till em sen så ska svärmor iallafall hämta Melanie, hon ville låna henne över natten då de skulle ha Engla, så dem får busa. Oliwer ska iväg på sin första fotbollsträning idag vid 17 och sen får jag se om jag och han ska ner och kika på hjärtats match. Annars får de bli en mysig fredag kväll hemma.

Av J B - 13 maj 2010 16:00

      Magen i v18+3.

Av J B - 13 maj 2010 14:35

Om en vecka är vi halvvägs, har gått otroligt fort. Hinner inte riktigt med under veckorna.

Jag mår bra, börjar dock känna värk i ljumskar, mellan bena och ryggen till och från. Värst är de när man jobbat och vart aktiv en hel dag, som igår var jag totalt död efter att slutat 16, jag somnade redan strax efter 20 på soffan.. Inte ok känner jag. Men annars mår jag fint .. magen växer på.


Idag har hjärtat vart hemma med fisarna, dem är dock inte hemma nu.. åkt till skoghall och lekt med Engla, kommer väl så småingom.

Blir en lugn kväll som alltid, skönast att slappa på soffan..


Vecka 19

Kroppen:
Nu börjar du komma halvvägs genom graviditeten. Det kan vara bra att reflektera över sin livssituation och det som ska komma. Tanken förändras från ”nu är jag gravid” till att ”nu väntar jag barn”.

Blodvärdet sjunker och barnet behöver mycket järn. Nästan alla gravida kvinnor behöver ta järntillskott. Blodtrycket kontrolleras regelbundet på barnmorskemottagningen. Det är vanligt att det sjunker lite, eller stannar på samma nivå som tidigare. Om blodtrycket går upp kan det vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.

Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition.

Fostret: Små, ljusa hårstrån så kallade lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.

Av J B - 11 maj 2010 20:17

Äntligen funkar datorn hemma igen, hjärtat har försökt flera dagar och idag kom han hem med något nytt och vips så funkar det .. Lär väl ta ett tag innan man lär sig hur detta funkar, inte alls samma som vi hade sist.

Men nu är jag iallafall tillbaks och ska ska börja blogga på riktigt igen..


Magen växer på, och jag känner av bullen varje dag men inga riktigt hårda sparkar ännu, men de kommer väl, så länge jag känner att de rör sig där inne iallafall. Huvudvärk har jag till och från,. inte alls som jag hade i en period. Känt av de sista dagarna nu att de stramar en hel del vid ljumskarna och de ömmar nertill, hoppas de inte blir värre bara. Känns mer då jag hållt på en hel dag.. Så idag känns de en hel del då jag böjt mig extra mycke idag då jag vart på städ på jobbet. Går in i v19+0 på torsdag, tiden går verkligen fort.


Melanie har även blivit en tallen tjej nu, hennes nya avdelning heter så och de funkar alldeles utmärkt, behövdes bara en dag och så funkade allt perfekt.


Ska återgå till soffan igen och kika på ugly betty.

Ovido - Quiz & Flashcards